Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Lahenkorva

Annons

1) Har du drabbats av politikerförakt?

Ja!

2) Om ja, hur har det påverkat dig i ditt arbete?

Det har fått mig att tänka efter hur jag beter mig som politiker och hur jag möter människor.

3) Har Brotorgsaffären bidragit till att öka politikerföraktet i Bollnäs kommun och i så fall hur?

Jag är övertygad om att Brotorgsaffären bidragit till att politikerföraktet ökat genom att vi politiker uppfattats som om det varit viktigare att lyssna på Själsös löften än att lyssna på medborgarnas synpunkter. Vi politiker har uppfattats som naiva och fulla av personlig prestige. De ursprungliga galleriaplanerna var ett luftslott och uppfattades som om vi politiker allt för länge vägrade inse att det bara var ett luftslott.

4) Hur farligt, anser du, är politikerföraktet för samhället och demokratin?

Mycket farligt. Politikerföraktet kan i värsta fall leda till att tron på demokratin förloras och att missnöjespartiers enkla lösningar och tveksamma syn på demokratin växer sig stora.

5) Att du har politiska meningsmotståndare är självklart - men anser du att du har regelrätta fiender inom kommunpolitiken?

Svår fråga! Vill inte tro att jag har regelrätta fiender men jag vet uppriktigt sagt inte om det är så. Jag hoppas att mina meningsmotståndare bara är just det och inte regelrätta fiender. I ett fiendskap är risken stor att omdömet försämras och dåligt omdöme är en dålig egenskap för en politiker.

Mer läsning

Annons