Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag gillar inte att misslyckas"

/
  • Det måste få ta tid om det ska bli bra. Och det är han helt övertygad om att det kommer att bli, Bollnäs arenas styrelseordförande Anders Gustafson.

Nej, några konkreta svar på hur arenan ska se ut, och när den ska stå färdig, ger han inte.

Han är nästan lika hemlighetsfull som vanligt, Bollnäs arenas styrelseordförande Anders Gustafson.

Men han har självförtroende:

- Jag gillar inte att misslyckas.

Annons

Frågan behöver inte ens ställdas, självklart såg han Giffarna vinna över Sandviken i Göranssons Arena i tisdags med 2-1. Att han redan har en biljett bokad till finalen på Studenternas i Uppsala är lika självklart det.

- O ja, den bokade jag för länge sen, jag har haft det på känn att Bollnäs skulle gå vidare till SM, final, säger Anders Gustafson med ett leende.

Vi har slagit oss ner i hans kontor i Bruks lokaler i Arbrå. Rummet är manligt strikt men ändå smakfullt, kanske som sig bör när man både är vd och koncernchef.

Utåt ser han ut att vara likadan, strikt och välanpassad liksom. Fast det är innan han har börjat prata bandy.

- Vi har en SM-medalj i bandy i vår familj. Min pappa var nämligen lagledare när Giffarna tog sitt första guld 1951. Jag är mer eller mindre uppväxt på pressläktaren i Bollnäs, säger Anders Gustafson.

Pappa, det var Kecke Gustafson det, och det är av honom han har ärvt sitt stora intresse för sporten. Men kanske var det Snoddas som fick honom att inse att han aldrig skulle bli någon större lirare själv.

- När jag var tolv, spelade jag en match tennis med honom. Jag fick stryk trots att han spelade i gummistövlar. Det kändes rätt jobbigt, säger Anders Gustafson.

Istället för att satsa på bandy bestämde han sig för att utbilda sig till civilekonom och jobbade ett tag på finanshögkvarteret vid Stureplan bland de svarta kostymerna.

Avsaknaden av engagemang från kollegornas sida och viljan av att vara med och skapa och utveckla bygden fick honom dock att återvända hem igen.

Och det är nu vi kan börja snacka arena.

Att skapa en bandyarena och en ny stadsdel vid Lokstallarna är nämligen något som kommer att beröra hela Bollnäs, menar Anders Gustafson. Hur det kommer att se ut är han däremot lika företegen om som vanligt.

- Jag vet precis hur jag vill att arenan ska se ut. Men det är inget jag går ut med förrän kommunen har fastställt den nya detaljplanen för området. Om jag tänker mig en arena med fyra våningar och de säger att det får räcka med tre, då måste man ju börja om. Samtidigt känns det rätt härligt att vara hemlighetsfull.

Anders Gustafson säger sig visserligen kunna förstå bandyspelarnas och allmänhetens frustration över att det aldrig händer något. Men samtidigt, den nya stadsdelen ska bli något alldeles unikt och bära sig själv ekonomiskt, så då går det bra att vänta.

Mer läsning

Annons