Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IT-Kontoret får möjlighet att växa

/
  • I våningsplanet högst upp i det här huset, samlar företaget IT-Kontoret sin verksamhet i Bollnäs till hösten.

Bollnäsföretaget IT-Kontoret har fått lokaler att växa i – och flyttar från centrum till Heden i höst.

Annons

I takt med att kommunala verksamheter flyttar ut från det gamla sjukhusområdet på Heden, så hyr fler företag in sig där.

I dagarna har ett fyraårigt hyresavtal skrivits mellan kommunen och IT-kontoret Sverige AB – på närmare 600 kvadratmeter i ett av våningsplanen på hus 112, längst österut (närmast centrum) på området.

– Vi har haft vårt datacenter i samma våning några år – och fyra–fem av våras tolv anställda har också kontor där, säger Markus Wengelin som är vd och en av tre delägare i företaget.

Sedan starten 2008 har IT-Kontoret funnits på Odengatan i Bollnäs centrum, men lokalerna har blivit för trånga i takt med att antalet anställda ökat. Och den första oktober sker flytten till de betydligt större lokalerna på Heden.

– Det ska bli kul att komma upp på Heden och kunna samla allt på ett ställe, säger Markus Wengelin. I de nya lokalerna blir det plats för 30–40 personer och ambitionen är förstås att vi ska fortsätta växa.

Företaget arbetar med konsultverksamhet, drift och underhåll inom IT och IP-telefoni i Gävleborgs län och har konsulter i Bollnäs, Söderhamn och Järvsö. Företaget har också ett litet kontor i Gävle.

Mer läsning

Annons