Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irriterad över uteblivet svar

/
  • Peter Lindberg i ett av rummen som står färdiga i huset och bara väntar på att få användas.

Migrationsverket lider akut brist på boenden till asylsökande. I Bollnäs står Peter Lindberg, med färdigt hem och personal som väntar på att få jobba.

Men trots att han sträckt ut handen flera gånger får han ingen respons från Migrationsverket.

Annons

Peter Lindberg visar runt i den fastighet där han har bedrivit Röste ungdomshem i Bollnäs. I sovrummen gapar sängarna tomma och i en bokhylla står ett modellflygplan, ett minne från den siste pojken som bodde på hemmet. Företaget är nu vilande.

Anledningen till besöket är ett uttalande från Lars Ulander, enhetschef på Migrationsverket i Söderhamn, om akut brist på asylboenden. Peter Lindberg tycker att uttalandet är "helmärkligt" eftersom han i tre månaders tid har sökt Lars Ulander för att erbjuda just platser vid sitt boende. Trots telefonsamtal och besök på Migrationsverket har inget hänt.

Lars Ulander säger i en intervju att han känner till Peter Lindberg.

– Han har ett hus med fyra till sex platser att erbjuda. För oss är det en liten kapacitet, prio ett ligger på stora boenden. Jag vill veta vilka stora objekt jag får först, men han står kvar på min lista över intressanta objekt. Han är en av få som jag har lagt in i telefonboken, säger Lars Ulander.

Letandet efter bostäder tar mycket tid och energi. Och det är just tidsbrist som ligger bakom att Peter Lindbergs boende inte har blivit inspekterat än.

– Vi har fullt upp med de stora boendena just nu. Jag ska ta kontakt med honom, men jag kan inte lova att det blir i dag, säger Lars Ulander.

Mer läsning

Annons