Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Integration via film och stillbild på Biografteatern i Kilafors

/

Under våren anordnar föreningen Bildbruket en kurs i film och foto på Biografteatern i Kilafors. Speciellt inbjudna är de flyktingar som bor på Kilafors och Lenninge herrgårdar.

Annons

– Jag är själv pianist och vill lära mig hur det fungerar med film, kanske själv göra en musikfilm, säger Naim Kassis som kommer från Syrien och bor på asylboendet vid Kilafors herrgård.

Om man har en idé eller helt enkelt vill lära sig mer om film och foto kan man komma till biografen i Kilafors och utnyttja de resurser som Bildbruket har.

Läs även: Tre mord på fem minuter

Här finns kamerautrustning för både film och stillbild och datorer att behandla materialet med. Dessutom finns kunniga kursledare på plats för den som vill ha lite stöd och hjälp.

Speciellt inbjudna är de flyktingar som bor på de två asylboendena vid Kilafors herrgård och Lenninge herrgård. Och hittills har ett femtontal av dessa kommit till Bildbruket.

– Men kursen är för alla, säger Ma-Lou Skoglund som den här kvällen leder verksamheten tillsammans med Katarina Hansson.

– Vem som helst kan komma hit oavsett om man bor i Kilafors eller Bollnäs, fortsätter hon.

Läs även: Laddade scener på lovet

På kvällens agenda står ljussättning.

– Ja precis, säger Ma-Lou. I och med att både jag och Katarina är fotografer i grunden så tyckte vi att det kunde vara roligt med ett par träffar då vi ägnar oss helt och hållet åt stillbild och ljussättning.

– Annars har det varit mycket film. Filmning, klippning, manus och allting omkring, säger Katarina Hansson.

Och även om det ibland kan vara lite svårt att förstå vad som sägs på svenska eller engelska så trivs Naim Kassis vid de här träffarna.

– Jag är ju inte så bra på svenska och inte på engelska heller, säger han. Men självklart gillar jag den här kursen.

Läs också: Lista: Här är integrationsprojekten som får pengar av Region Gävleborg

Mer läsning