Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte aktuellt med H&M på Brotorget

Modekedjan H&M är välkommen till Bollnäs – men det är inte aktuellt med ett affärshus på Brotorget.
Det beskedet fick oppositionsrådet Ingvar Persson (M) från kommunalrådet Marie Centerwall (S) vid kommunfullmäktiges möte på måndagskvällen.

Annons

Under ledamöternas frågestund ställde Ingvar Persson bland annat frågor om Brotorget – som nu ska göras om till torg igen, sedan planerna för en affärsgalleria gått i stöpet.

Persson konstaterade att H&M fortfarande är intresserade av Bollnäs som etableringsort – och ansåg att detta skulle vara den injektionsspruta som centrumhandeln behöver. Samtidigt vill många nu också ha en byggnad på Brotorget som skydd mot Nygatan, sa han:

- Det finns en byggrätt, det finns ett kommunalt bolag (Bollnäs Bostäder) som är villigt att bygga och det finns ett företag som är villigt att hyra (H&M). Så vad är problemet?

Marie Centerwall svarade att alla i fullmäktige är väl medvetna om historien kring Brotorget:

- Den har kostat mycket tid, mycket pengar och väldigt mycket förtroende. Och jag är inte beredd att återuppta den här farsen och turbulensen. H&M är väldigt, väldigt välkommen till Bollnäs, men det är ett problem att de är så låsta vid Brotorget.

Ingvar Persson ansåg att man kanske måste böja sig lite för ett så stort företags önskemål – men kommunalrådet höll inte med:

- Två fastighetsägare har inte lyckats med detta och risken är att det återupprepas. Vi vet vad som hände med Brotorget och detta är inte aktuellt, slog hon fast.

Mer läsning

Annons