Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insatshemvärnet övade i Bollnäs

/

Under tre dagar, fredag-söndag, höll insatshemvärnet i Gävleborg och Dalarna en militär övning i och omkring Bollnäs. Totalt deltog 250 soldater i övningen. En fantastisk fin övning, konstaterar överstelöjtnant Raymond Iller, som också riktar ett stort tack till Bollnäs kommun för att man fick genomföra övningen i centrala Bollnäs.

Annons

Det var årets slutövning för försvarsmaktens insatskompanier i Gävleborg och Dalarna. En förbandsövning med lös ammunition.

Under fredagskvällen skedde förberedelserna med tilltransporter och utgångsgrupperingar.

På lördagen drog så de riktiga övningarna igång. Det hölls norr om Bollnäs och omfattade skydd av elförsörjningen längs Ljusnan i området Dönje och Lottefors. Det handlade också om skydd av transporter, genomsökningar och att ta terräng.

På söndagen gjordes framryckning till centrala Bollnäs utgångsgruppering och strid i bebyggelse. Och det small ordentligt i centrala Bollnäs då insatshemvärnet sköt med lös ammunition.

- Det har varit en mycket bra övning. Och vi är mycket tacksamma att vi fick komma in i centrala Bollnäs och genomföra den här övningen. Det har fungerat alldeles utmärkt, säger överstelöjtnant Raymond Iller.

 

Mer läsning

Annons