Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget gjordes åt blödningen - kvinna dog

En Söderhamnskvinna fick ligga hela natten på Bollnäs sjukhus med en hjärnblödning, utan att få vård.

Trots att hon sedan flögs i helikopter till Uppsala gick inte hennes liv att rädda.

Annons

Efter att ha legat hjärndöd avled den 78-åriga kvinnan den 4 januari. Hennes familj är mycket kritisk till det omhändertagande som hon fick i Bollnäs.

En av döttrarna är sjukvårdskunnig och bor i Stockholm. Hennes uppfattning är att vården i Bollnäs måste hålla betydligt sämre kvalitet än på andra håll i landet.

– På Bollnäs sjukhus fanns det broschyrer som betonar hur viktigt det är att så fort som möjligt ta sig till sjukhus om man upptäcker tecken på stroke. Men varför ska man åka till sjukhuset om de ändå inte gör något där?

Det var den 12 december förra året som kvinnan blev hämtad med ambulans sedan hon känt akut huvudvärk och illamående, innan hon blev okontaktbar.

Framme vid sjukhuset konstaterade läkaren att kvinnan hade talsvårigheter och var förvirrad samt att hon inte kunde röra på armar och ben. Det förklarade läkaren med kvinnans reumatiska sjukdom.

– Hur kunde läkaren som inte kände mamma göra det? undrar dottern.

Kvinnan fick ligga kvar på akutmottagningen hela den första natten, eftersom det var fullt på stroke-avdelningen. Där fanns bara korridorplatser att tillgå, men dottern tror att det varit bättre. Då hade det funnits neurologisk specialkompetens.

Mer läsning

Annons