Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen överklagade bygglov för Flästa Källa

/
  • Så här såg det ut, när Flästa Källas ledning presenterade sitt samarbete med Tetra Pak i maj 2009 – från vänster Jonny Olsson från Tetra Pak samt Olle Eriksson, Olle Carlsson, Hans Degerman och Lena Andersson.

I mars fick Flästa Källa AB klartecken för sin planerade tappningsanläggning för mineralvatten av miljö- och byggnämnden.

Nu har överklagningstiden gått ut – och ingen har klagat på beslutet.

Men byggstarten dröjer ännu en tid.

Annons

I flera år har styrelsen för Flästa Källa arbetat för att få bygga en tappningsanläggning för naturligt mineralvatten vid kommunens vattentäkt i Flästa utanför Arbrå. Men inte förrän nu har det blivit klartecken för bygget från kommunens sida.

- Bara att få bygga har tagit två år, säger styrelsens ordförande Olle Eriksson – och konstaterar att det nu, egentligen, bara är att sätta spaden i marken.

Fast riktigt så enkelt är det inte för företaget. Framförallt gäller det nu att säkerställa marknaden för företagets produkt – förpackat vatten i tetra.

- Vi behöver ha klara indikationer på att vi har avsättning för vår produkt. Och vi måste ha en stor utländsk marknad för att ro projektet i hamn ekonomiskt. Men nu när vi fått klartecken, kan vi fokusera på att bearbeta marknaden.

Planen är en nyemission inför investeringen i Flästa, när marknaden är klarlagd.

- Det ska vara klart inom ett antal månader, säger Olle Eriksson – som inte vill precisera när det kan bli aktuellt att sätta spaden i jorden.

Mer läsning

Annons