Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen debatt vid arenakvällen

/
  • Arrangörerna av träffen; Olov Nilsson Sträng (Bollnäspartiet), Ingvar Persson (Moderaterna) och Anders Bergsten (Kristdemokraterna). Längst till vänster; moderatorn Bengt Lönnberg.

Det blev ingen häftig debatt om var bandyarenan bör byggas. Marie Centerwall säger att hon blivit inbjuden enbart till att lyssna på oppositionens argument.

Annons

Stora scenen i Kulturhuset var fylld till hälften av politiker, bandyfolk, företagare, föreningsmänniskor och intresserade medborgare. Initiativtagare till stormötet om en bandyarena var Bollnäspartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna, som förespråkar en arena på SJ-området.

Bollnäspartiets gruppledare Olov Nilsson Sträng inledde kvällen med att beklaga att inte fler partier kom.

– De andra ville inte vara med helt enkelt, det är konstigt och jättetråkigt. Tanken med mötet var att alla skulle få berätta sitt, men det kom ju ingen från de andra partierna. Vi i oppositionen vill veta mer om både SJ-området och Sävstaås, sa han.

Nyligen tog den politiska majoriteten – Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Folkpartiet och Sjukvårdspartiet – ett inriktningsbeslut om en bandyhall på Sävstaås. Kommunalrådet Marie Centerwall (S) satt i publiken under gårdagens stormöte. Hon var inte med i någon debatt, eftersom hon säger att hon inte var inbjuden till det.

– Den inbjudan jag fick var till ett informationsmöte, inte till en debatt. Jag gick dit för att lyssna utifrån de förutsättningarna. Det var Olle Nilsson Strängs egna ord att det enbart var ett informationsmöte, säger hon.

Vad är dina åsikter efter mötet?

– Det var inget nytt som kom fram. Det är information som vi har i vårt underlag och som vi har fått från bandyn och arenabolaget. Vi tror på en hall på Sävstaås och en stadsutveckling på SJ-området med handel, turism och näringsverksamhet.

Under mötet talade bland andra Arenabolagets styrelseordförande Anders Gustafson.

Han tänker sig en bandyarena med flera möjligheter, bland annat för ishockey och konståkning. Han pratade också om 100 eller 200 nya arbetstillfällen i Bollnäs. Arenabolaget har skrivit avtal med byggjätten Peab, som går in med stora ekonomiska muskler.

– Vi tror att det här projektet är möjligt och vi vill få chansen att utreda det i ett år. Vi ber om en tidsfrist på ett år, säger Anders Gustafson.

Mer läsning

Annons