Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen bandy på SJ-området

/
  • Politikerna börjar samlas till det extrainkallade fullmäktigemötet i stadshusets sessionssal.

SJ-området ska utvecklas utan en bandyarena och kommunen ska planera för en bandyhall på Sävstaås IP.

Det beslutade kommunfullmäktige i Bollnäs på tisdagskvällen.

Annons

Redan efter kommunstyrelsens sammanträde på eftermiddagen – där ett internt seminarium om SJ-området och arenafrågan var inlagt – stod det klart att det inte skulle bli någon bred enighet vid kvällens extrainkallade fullmäktigemöte. Det var annars något som Bengt-Olov Renöfält (C) hade hoppats på, när han fick igenom en återremiss av ärendet vid det ordinarie fullmäktigemötet den 29 oktober.

Vid tisdagens extra sammanträde höll han och hans partikamrater fast vid sitt förslag om att lägga ut både utvecklingen av SJ-området och byggandet av en bandyhall på anbud. Det ställdes sedan mot ytterligare tre förslag till beslut – där majoritetens (S, FP, V och SVP) också fick stöd från SD.

MP, som ingår i majoriteten, hade ett delvis eget förslag. Partiet säger ja till att utveckla SJ-området utan en bandyarena – men vill inte ha någon arena på Sävstaås heller.

Oppositionspartierna BP, M och KD ville skjuta på beslutet i sex månader – för att Bollnäs Arena AB skulle få tid på sig att bevisa sina upplägg och säkra finansieringen av sitt koncept för en arena och stadsdelsutveckling på SJ-området.

- Vi anser att frågan är färdigutredd och vill gå till beslut i kväll, sa gruppledaren Jan Lahenkorva (S). Och efter närmare två timmars debatt klubbades majoritetens förslag igenom.

Mer läsning

Annons