Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga tips till polisen efter branden

/
  • Per Ringqvist och Tomas Danehorn samlade in prover efter branden för att analysera dem. Vilken vätska som användes vid branden, som tros vara anlagd, är en av de frågor som polisen hoppas få svar på.

Polisen har tagit bort avspärrningsbanden från Strandrestaurangen, där det brann under natten till måndag. Men några tips eller vittnesmål har de inte fått in.

– Sådant här är jättesvårt att utreda, tyvärr, säger förundersökningsledare Anneli Segerkvist.

Annons

Någon krossade fönstret på bakdörren på Strandrestaurangen och hällde eller sprutade in antändlig vätska strax före klockan ett. Även om branden snabbt var under kontroll rökskadades hela restaurangen.

Brandinspektör Per Ringqvist var på plats i Bollnäs under måndagen för att undersöka den förstörda restaurangen. Nu analyseras de prover som han och kriminaltekniker Tomas Danehorn samlade in, bland annat för att ta reda på vad för slags vätska som användes vid branden.

I nuläget tyder allt på att branden var anlagd. Ingen är misstänkt för mordbranden och ingen har heller någon aning om varför det brann.

– Oftast stannar det i dunklet, säger Per Ringqvist.

Nu väntar polisen på provsvar och hoppas på att eventuella vittnen hör av sig. Under tisdagen har ingen berättat något för polisen.

– Vi ser om vi får in något tips av någon som sett något, säger Anneli Segerkvist.

Mer läsning

Annons