Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inga pengar till Bolle-köp"

Kommunens fritidsenhet har inget utrymme i sin budget för att öka bidragen till Bollnäs alpina klubb – eller att köpa tillbaka Bollebacken av den nuvarande ägaren. Det konstaterar teknik- och fritidsnämnden i ett yttrande till kommunstyrelsen.

Annons

Sedan 2008 har Bollnäs alpina klubb ett tioårigt arrendeavtal med ägaren Thomas Perzon om Bollebacken i Bollnäs. Arrendet är en krona per år – under förutsättning att anläggningen underhålls och lämnas tillbaka i motsvarande skick efteråt.

För driften får klubben årliga anläggningsbidrag från kommunen och har också fått förlustbidrag och lån till investeringar. Men nu vill klubben ha en dialog med kommunen om högre bidrag inför nästa år – samtidigt som en ägarförändring för backen diskuteras.

Klubben ser helst att kommunen köper loss anläggningen från nuvarande ägare – eller ställer pengar till förfogande, så att klubben kan köpa den och göra återinvesteringar i anläggningen.

- Alpina gör ett bra arbete, men fritidsenhetens budget är ansträngd och har inget utrymme för köp. I så fall måste vi lägga ner något annat, sa fritidschefen Hansa Näsman när teknik- och fritidsnämnden behandlade ärendet vid sitt senaste sammanträde.

Om något av klubbens önskemål ska tillmötesgås, måste kommunstyrelsen ställa mer pengar till förfogande, konstateras det i yttrandet från nämnden.

Mer läsning

Annons