Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga beslut om camping och park

/

I kommunens budget för nästa år – som fullmäktige tar ställning till på måndag – finns pengar avsatta för en utbyggnad av campingen på Långnäs i Bollnäs.

Men vem som ska driva campingen i framtiden är oklart.

Annons

På tisdagen diskuterade tekniska nämnden frågan om eventuell uppsägning av hyresavtalen för både folkparken och campingen på Långnäs. De nuvarande avtalen med Anders Callmyr (parken) och Gert Askefjord (campingen) och deras respektive företag löper ut om drygt ett år – och tanken har varit att driften skulle läggas ut på anbud från och med 2011.

Men några beslut om uppsägning eller upphandling blev det inte i nämnden – åtminstone inte den här gången.

- Vi måste utreda konsekvenserna av olika alternativ innan vi diskuterar ändringar i hyresvillkoren eller vilka som ska bli hyresgäster, säger nämndens ordförande Kenneth Nilshem (C).

Nämndens beslut blev att underlag för ändrade villkor i avtalen ska tas fram, att kostnader och konsekvenser för olika alternativ ska redovisas och att frågan ska tas upp för beslut i nämnden den 8 februari 2010. (Då har man tid till den sista mars för eventuell uppsägning av avtal och/eller hyresgäster till årsskiftet 2010/2011.)

En planerad utbyggnad av campingen på Längnäs – som i dag har 55 husvagnsplatser – får också betydelse för den framtida hyressättningen där. I kommunens budgetförslag för 2010 – som fullmäktige ska besluta om på måndag – ingår 3,7 miljoner för "Utveckling Långnäs".

 

Mer läsning

Annons