Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ICA-Micke lämnar affären i Kilafors

/
  • Kontakten med kunderna är något som Michael Henriksson trivs med. Han vill vara väl synlig också i affären i Färila, som är betydligt större än den i Kilafors.

I 19 år har Michael "Micke" Henriksson drivit ICA i Kilafors. Men i höst slutar han där efter att nyligen ha tagit över Delins i Färila med både livsmedelsbutik och charkfabrik.
- Det ger nya utvecklingsmöjligheter. Delins är ju ett väldigt känt varumärke, inte minst i Hälsingland och Härjedalen, säger han.

Annons

Bollnäsbon Michael Henriksson är inte äldre än 43 år, men har ändå 27 år bakom sig i olika ICA-butiker. Han började som 16-åring i dåvarande Hamrehallen i Bollnäs. Därefter blev det en tid i Edsbyn innan han 1992 tog över ICA Marknad i Kilafors efter Hasse Nilsson.

Nu tas alltså ett nytt stort steg. I förra veckan tillträdde han även i Färila.

Delins och ICA Supermarket i Färila är en betydligt större rörelse än affären i Kilafors. Det handlar om 30 anställda jämfört med tio vid ICA i Kilafors, som är en ICA Nära-butik.

Charkfabriken ser Michael Henriksson som ytterligare ett mervärde. Fem anställda finns i den delen och charkvarorna, som korv, pölsa och blodpudding, är kända långt utanför Hälsinglands gränser.

I Ljusdalsområdet och Sveg är Delins ett begrepp på ungefär samma sätt som Tillmans i Bollnäs.

- Det finns säkert också en möjlighet att leverera mer söderut än i dag, tror Michael Henriksson.

Mer läsning

Annons