Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster får klara sig utan studs och bad

Sommarvärmen börjar återigen göra sig påmind och snart står det en pool och/eller en studsmatta lite varstans. Men det är ett nöje som i de flesta fall är förbehållet villaägarna.

Annons

Den som avfärdade studsmattan som en snabbt övergående fluga hade fel. Trots alla varningar om säkerhet och skaderisk så hoppas och studsas det i var och varannan villaträdgård. Och sedan affärernas lågpriserbjudanden på pooler blir allt fler har även dessa ökat lavinartat i antal.

Men det här är nöjen som tycks förbehållna villaägare. De flesta hyresvärdar har antagit en restriktiv hållning till studsmattor och pooler i anslutning till sina fastigheter.

- Det har hänt någon gång att vi har fått en förfrågan om detta men då har vi sagt i från, säger Arne Eding, vd för Alfta-Edsbyns Fastighets AB. Som fastighetsägare har du ett ansvar och det är orimligt att vi ska kunna övervaka ordningen vid en massa studsmattor eller pooler.

Även Bollnäs Bostäder har en restriktiv hållning till saken.

- Vi avgör från fall till fall, säger Håkan Olsson, fastighetsingenjör på Bollnäs bostäder.

Om någon gör sig illa så är fastighetsägaren ansvarig och när det gäller större pooler så finns även riskerna med de vattenskador som en trasig pool kan åstadkomma på närliggande fastigheter.

- Det är klart att man får sätta upp en liten uppblåsbar pool för de allra minsta, säger Håkan Olsson. Men vi försöker att undvika pooler och studsmattor och om man som hyresgäst funderar man något sådant rekommenderar jag att man tar kontakt med oss innan man sätter upp något.

Mer läsning

Annons