Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hurra för att snön och kylan är här!

/
  • När kylan kom ökade försäljningen av underställ, vantar och mössor. Men även snowracers, skidor och skridskor säljer bra, säger Annika Gullberg på Intersport.
  • Många önskar sig skidor i julklapp, det kan Thomas Björkman på Team Sportia intyga.

Snön faller och temperaturen sjunker. Genast börjar vi leta efter varmare kläder och skidsuget kommer.

Snön glädjer inte bara vinterfantasterna utan även sporthandlarna – nu står skidor, skridskor och snowracers högt på barnens önskelistor.

Annons

När det blev vitt på marken i början av veckan kom många på att vintergarderoben måste uppdateras. Täckbyxorna hade blivit för små, vantar hade kommit bort och varmare mössor måste inhandlas.

- Många har väntat med att handla varma vinterkläder till kylan kom. I tisdags, när första snön kom var det många som kom in och handlade vantar, underställ och overaller. Kanske har många plockat fram fjolårets kläder och upptäckt att barnen vuxit, säger Annika Gullberg, säljare på Intersport.

I butiken möter vi en kund som vill ha en åkmatta inslagen i julpapper. Ett annat par vill ha hjälp att hitta rätt skridskor. Men eftersom tomten inte kommer förrän på julafton lovar vi att inte avslöja något mera.

Även hos Team Sportia är snön och kylan välkommen.

- Det verkar finnas ett uppdämt behov av att åka skidor. Det är precis som det ska vara. Många kommer in och frågar om skidor och det kan vara allt från de som ska tävla i något lopp, åka för att få motion till de som vill skida i solen för att sedan dricka varm choklad, säger Thomas Björkman.

Mer läsning

Annons