Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur trygga är vi – enkät ska ge svar

/
  • Anders Bergsten, utredare i Söderhamns kommun, Christer Skoglund, Brottsförebyggande rådet i Ovanåker, Christina Wall, (C), ordförande i Brottsförebyggande rådet i Bollnäs samt Ossian Olsén samordnare i Brottsförebyggande rådet i Bollnäs hoppas på att många svarar på enkäten.

Har du känt oro det senaste året när du vistats ute? Den frågan kommer 1 500 personer i södra Hälsingland bland annat få svara på i en enkät, som kommer i brevlådan nästa vecka.

Annons

Det är de tre hälsingekommunerna Ovanåker, Bollnäs och Söderhamn som för första gången gör en gemensam undersökning för att få svar på hur trygga invånarna är i respektive kommun. 500 slumpvis utvalda personer mellan 16 till 80 år i varje kommun kommer att få en enkät hemskickad. Personerna som får enkäten kommer att anonymt få besvara olika frågor som rör hur trygga de känner sig, om de känner en oro att visas ute i kommunen och hur det påverkar deras liv.

Den 15 juni går svarstiden ut och därefter ska enkätsvaren behandlas. I slutet av september beräknas sammanställningen ska vara klar.

Mer läsning

Annons