Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikföretagare vill köpa Nytorp

/

Ytterligare en företagare, vill nu köpa naturbruksgymnasiet Nytorp i Arbrå av Bollnäs kommun.

Annons

Före detta "nytorparen" Bengt-Emil Andersson i Hudiksvall, har lämnat en intresseanmälan till kommunen om att få köpa den nedläggningshotade skolan.

Sedan en tid tillbaka pågår förhandlingar mellan Bollnäs kommun och en grupp lokala intressenter, som vill ta över Nytorp och driva skolan vidare som friskola.

Samtidigt har nu ytterligare en intresseanmälan om att få ta över skolan, med byggnader, jord och skog, skickats till kommunen.

- Jag vill driva Nytorp som en friskola med inriktning på de gröna näringarna – och utveckla gården till ett landsbygdscentrum med förebild från Åland, säger Hudiksvallsföretagaren Bengt-Emil Andersson.

I brevet erbjuder han 11,4 miljoner kronor för fastigheten – och vill köpa inventarierna till bokfört värde.

- Priset är förstås en förhandlingsfråga och det här ska ses som en invit till kommunen, säger han. Förhoppningsvis hör de av sig och vill ha en dialog.

Kommunchefen Leopold Stoltz, som handlägger ärendet, tycker det är intressant att det finns fler som vill ta över skolan och driva den vidare:

- Men i det här läget är det inte aktuellt att gå ut med en upphandling, utan vårt uppdrag är att fortsätta förhandla med de intressenter vi redan har. Och där följer vi den värdering som har gjorts (35–38 miljoner kronor).

Mer läsning

Annons