Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hönan Agda 20-årsjubilerar

/
  • Fredrik Pettersson, Pontus Östlin, Mikael Larsson, Victoria Westh, Cherin Izoli och Wanwisa Waeng-Ui är i full färd med planeringen av skärtorsdagens stora evenemang för kommunens niondeklassare.

För 20: e gången arrangeras Hönan Agda för kommunens alla niondeklassare. Och precis som det brukar är det elever på Torsbergsgymnasiets barn- och fritidsprogram som håller i trådarna.

Annons

Det är mycket som måste falla på plats när det är dags för Hönan Agda, påskens stora händelse för kommunens alla niondeklassare. Allt inleds redan på skärtorsdagens morgon med volleyboll och innebandy där i stort sett alla niondeklasser på skolorna Lust & lära, Granbergsskolan och skolorna i Arbrå och Kilafors, ställer upp med ett eller två lag.

När finalen slutligen har avgjorts övergår evenemanget till drog- och alkoholfritt disco på Tranan där även alla sjunde- och åttondeklassare på skolorna är välkomna.

- Nytt för i år är att alla nior som varit med och tävlat under dagen bjuds på tacobuffé, säger Cherin Izoli som går andra året på Torsbergsgymnasiets barn- och fritidsprogram.

I samband med segerbanketten kommer det också att delas ut massor av priser samtidigt som barn- och fritidseleverna visar bildspel från dagens tävling.

Det är som en del av deras fritidskurs gymnasieungdomarna under sitt andra år får arrangera Hönan Agda. En grannlaga uppgift som de lägger ner 4-5 lektionspass för. Det ska läsas in vilka regler som gäller, det ska vara koll på mat, sekretariat och en massa andra saker som måste snurra. Alla ska ha en uppgift och allt måste vara förberett.

Viss hjälp har de av kommunens fritidsledare och sina lärare, men när det bränner till är det eleverna som ska se till att allt funkar. Alla ska vara nyktra, glada och nöjda med dagen.

Och eleverna på Barn- och fritidsprogrammet vet hur viktig Hönan Agda är för alla nior. De har själva varit med för två år sedan när de själva gick i nian.

- Men allt kommer att gå bra, lovar Pontus Östlin.

- Ja, det måste det, säger Mikael Larsson. Annars kommer niorna att bli galna!

Mer läsning

Annons