Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon vill rädda Lasse Stefanz

/
  • Under pauserna i Lasse Stefanz spelningar brukar Therese Waleteg passa på att umgås med bandet – och framförallt med Olle Jönsson.

När Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson aviserade sitt avhopp från bandet reagerade Therese Waleteg, 21, från Bollnäs direkt med att starta en grupp på Facebook. På mindre än två dygn blev den rikskänd.

Annons

- Jag har precis godkänt medlem 3215 i gruppen, berättar Therese när hon är ute och går på onsdagsförmiddagen.

Då har det gått knappt två dygn sedan hennes kompis Marcus Jakobsson skickade ett meddelande och berättade att Olle Jönsson aviserat sitt avhopp från Lasse Stefanz. Genast startade sedan gruppen "Operation för att rädda Lasse Stefanz" på Facebook.

Therese är tillsammans med sin kompis Marcus och sin lillebror Andreas Waleteg är kärnan i ett gäng som brukar åka på Lasse Strefanz spelningar. Oftast är de fem eller sex personer.

- Min lillebror drog med mig till Röros i januari i år för att se dem. Sen dess har vi åkt omkring och sett dem fem gånger. Vi brukar vara med upp på scenen och sjunga och har planerat in flera spelningar med dem som vi ska på.

Gruppen som Therese startade har nu uppmärksammats i kvällstidningarna, Sveriges Radio, Svenska Dagbladet och i flera lokala tidningar. Men om hennes aktion har nått fram till just Olle Jönsson vet hon inte.

- Samtidigt så respekterar jag om han tänker sluta. De är bara människor – de kan inte hålla på för all framtid.

Mer läsning

Annons