Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hollywoodfru i Bollnäs

/
  • Maria Montazami, en av huvudkaraktären i tv-programmet Svenska Hollywoodfruar, är i Bollnäs för att hälsa på sin mormor Anna Olsson.
  • En midsommartårta inhandlas till personalen på Bollnäs sjukhus. De har vårtad mormor Anna Olsson några dagar.
  • Maria Montazami har många idoler i Bollnäs som gärna ville fotograferas med Hollywoodfrun.
  • Reporter Lina Kronberg, Hollywoodfrun Maria Montazami och fotografen Katarina Hansson.

För Maria Montazami är sommar starkt förknippat med Bollnäs och mormor Anna Olssons goda pepparkakor. Det var här hon lekte som barn med bästisen Åsa från Segersta och som tonåringar dansade de på Hambologen i Granbo.

Just nu befinner sig Maria Montazami på semester i Bollnäs. Efter tv-serien Svenska Hollywoodfruar är det många som vill ta kort, få en autograf och berätta att de följer tv-serien.

Annons

Vi har sett henne köpa läppstift med stor omsorg, pryda sitt hem med inredningstofsar av högsta klass för att sedan sätta sig ned och mumsa svenska ostkrokar. Maria Montazami är en av huvudkaraktärerna i tv-serien Svenska Hollywoodfruar och närmare en miljon tittare, främst kvinnor, har följt hennes glamorösa liv från tv-soffan.
Nu är hon i Sverige några dagar och givetvis är ett besök till Bollnäs och mormor Anna Olsson inbokat. På söndag kommer resten av familjen, maken Kamran som är fastighetsmäklare, samt barnen Sara, 19, Hanna, 16, Emma, 13 och Nicholas 11 till Helsingborg för att sedan fortsätta semestern tillsammans i Stockholm.
- Jag är uppvuxen i Västerås och Helsingborg men varje sommar var jag i Landafors hos mormor Anna och morfar Ture. Jag var säkert här uppe två, tre gånger varje sommar. Min allra bästa kompis Åsa och jag bytte bokmärken och cyklade och badade. Somrarna var underbara. När vi blev äldre var vi på Hambologen för att dansa och ha roligt, berättar Maria.
Men Bollnäs är inte bara förknippat med glädje. För två år sedan var Maria här tillsammans mamma Anita och syskonen Catharina och Christian och alla barnen. Det var en vemodig tid då Catharinas son William, 11 år, insjuknat i cancer. Hälsingesemestern fick avbrytas då han blev sämre. William avled i september samma år.
- Vi valde att göra ett break i fjol och åka någon annanstans. Det var för jobbigt att åka till Bollnäs, säger Maria och tystnar.
Hon rättar till det ljusa håret och tar upp ett läppstift ur väskan. Som många av hennes idoler säkert vet är läppstift ett måste för denna Hollywoodfru.
- Jag har fyra i handväskan, ett är från mitt favoritmärke som slutat tillverkats och det har jag sparat till nu när jag ska få träffa mormor.
Maria Montazami kunde aldrig drömma om vilken uppståndelse det skulle bli efter hennes tv-medverkan. I Bollnäs ropar folk efter henne och många vill ta kort, få en autograf och berätta att de följer hennes tv-program.
- Jag är jätteförvånad. Första dagen stod ett helt gäng med tjejer och ville prata med mig. De var jättegulliga och jag fotograferade dem till min blogg, säger Maria och fortsätter:
- Nu måste jag verkligen försöka göra mig fin innan jag går ut, säger hon och skrattar.
I tv-programmet har vi tittare fått se hur familjen Montazami lever ett liv i lyx i ett flott hus i Laguna Niguel utanför Los Angeles i Kalifornien. Hon uppskattar att huset är ungefär 470 kvadratmeter stort och till det finns en magnifik trädgård med pool och många fruktträd. Familjen har sex bilar och varje vecka kommer personal som städar, tvättar och ordnar i huset, garaget och i trädgården.
- Jag vet inte varför jag blivit så folkkär. Kanske för att man känner igen sig i mig. Vi kvinnor är ju mjuka och känsliga och drömmer om att ha smala kroppar och lyckliga liv, oavsett hur vi bor.
Maria pratar gärna om sina barn och sin make Kamran som hon varit gift med i 19 år. De människorna betyder mest av allt för henne i livet. Hon är stolt över att hon och Kamran uppfostrat dem att vara ärliga och alltid tänka på andra först. De är duktiga i skolan och det tycker Maria är viktigt. Men även barnen har gett henne nya perspektiv på livet:
- Ett tag var jag osäker och pratade mycket skit. Då frågade de mig vad jag menade och varför jag sa så. Det var så pinsamt, jag har slutat prata illa människor sedan dess.
Midsommaraftonen ska firas med mamma och syskonen tillsammans med mormor på Gärdet i Bollnäs. Maria Montazami ska duka till fest med goda ostar och någon passande dryck.
- Sen vill jag ringa till Åsa, henne vill jag gärna träffa igen, säger Maria Montazami.

Mer läsning

Annons