Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsäsong för broddar

/
  • På apoteket märker personalen om det är halt ute för då ökar försäljningen av broddar. Apotekstekniker Märta Johansson visar en modell.
  • Birgitta Jensen har inbyggda broddar i sina skor.

Vintervädret med snö och kyla gör vägarna extra hala. Det ger ett uppsving av försäljningen av broddar till vinterskor.

Annons

- Vi säljer några par broddar varje dag, men är det riktigt halt ute så ökar försäljningen betydligt, säger Märta Johansson, apotekstekniker.

Förra veckan ökade försäljningen av broddar betydligt på Apoteket i centrala Bollnäs. Många hade tröttnat på halkan och valde att bli ägare till ett par broddar.

- Apoteket har säkert sålt broddar i tio år. Mest är det människor över femtio år som köper. Framåt vårvintern kan det även bli yngre som handlar. De vill ha broddar för de ska ut och gå på isar, säger Märta Johansson.

Broddarna finns i alla möjliga modeller. Några har piggar under tårna och andra har halkskydd under hälarna. Birgitta Jensen från Bollnäs kommer in på apoteket och lyfter upp ena foten för att visa sina broddar:

- De här sitter fast i skorna. Det är bara att fälla fram dem när det är halt ute, och fälla tillbaka dem när de inte behöver användas, säger hon.

Birgitta Jensen köpte skorna just för broddfinessen.

- Sedan kan man byta ut broddarna när man slitit ner dem. Jag tror jag får byta broddar två till tre gånger per år, men det är det värt, säger hon.

Mer läsning

Annons