Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hjälp" – misshandlad kvinnas sms blev bevis i domstol

En Bollnäsman misshandlade sin före detta flickvän och jagade hennes väninnor med kniv. Nu döms han till fyra månaders fängelse.

Annons

Efter en fest var en man i Bollnäs kvar i sin bostad tillsammans med sin före detta flickvän. Han ställde sig framför dörren, och när kvinnan försökte ta sig ut drog han tillbaka henne och höll ett tag över hennes näsa och mun.

Mannen slog henne också i ansiktet och hotade att döda henne.

Läs även: Behandling för män som slår

Kvinnan kontaktade två väninnor för att komma därifrån och skickade bland annat ett sms med ett enda ord: "Hjälp".

När väninnorna kom dit hotade mannen dem med kniv och sprang efter dem. De lyckades ta sig därifrån och ringde sedan till polisen.

Läs även: Svartsjuk man misshandlade tre kvinnor

Händelserna inträffade natten mot den 6 februari i år. Mannen, som är i 30-årsåldern, ställdes inför rätta och nekade till brott under rättegången.

Hudiksvalls tingsrätt tror dock på kvinnorna och väger även in bevisen i form av sms-meddelandena mellan dem. När polisen kom till bostaden hittades dessutom en kniv på golvet.

Nu döms mannen för misshandel, olaga frihetsberövande och tre fall av olaga hot. Han ska betala 21 000 kronor i skadestånd till sin före detta flickvän och 10 000 kronor vardera till hennes väninnor.

Däremot frias han från en åtalspunkt om ett hot via Facebook. På den punkten anser inte tingsrätten att det är bevisat att det är han som har hotat kvinnan.

Mannen är tidigare dömd till fängelse i ett år och tre månader för grov misshandel, efter att ha knivhuggit en tonåring i ryggen under ett bråk vid Alfta kyrka i maj 2013. Den här gången döms han till fyra månaders fängelse.

Läs även: Fängelsestraff för kniv i ryggen

Mer läsning

Annons