Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hennes & Mauritz blir dragare på Brotorget

/

Hennes & Mauritz får den största butiken i ett nytt affärshus på Brotorget i Bollnäs. Det bekräftar Björn Johnson hos exploatören AB Kungsbacka Tofteredsvägen.

- Alla kontrakt ska vara skrivna senast i slutet av september.

Annons

Enligt Björn Johnson ska tre företag få plats i det nya affärshuset som kommer att begränsas till totalt ungefär 1 700 kvadratmeter. Byggnaden uppförs i två plan.

Den största delen, 1 300 kvadratmeter, ska ge plats åt en fullsortimentsbutik för Hennes & Mauritz.

- Det är så det är tänkt. Hennes & Mauritz är den affärskedja som det handlar om, säger Björn Johnson.

I det nya avtalet mellan torgets ägare och kommunen i juni slogs det fast som ett villkor att ett bindande hyresavtal med "Hennes & Mauritz eller annan likvärdig hyresgäst" ska träffas senast den 31 mars nästa år.

Men någon väntan till i mars blir det inte, hävdar Björn Johnson. Bedömningen är att kontrakten snart ska kunna undertecknas.

- Vi utformar nu en gemensam strategi tillsammans med hyresgästerna för byggnadens slutliga utformning. Samtidigt jobbar också arkitekter med hur byggnaden ska se ut, både invändigt och exteriört.

Den nya affärsbyggnaden följer det redan gällande bygglovet och detaljplanen för området.

Det är också första gången som det helt preciseras att Hennes & Mauritz blir den stora dragaren i affärshuset. Tidigare har det mer diffust talats om ett företag inom klädhandel.

Hennes & Mauritz har i dag bara en affär i Hälsingland – i gallerian Guldsmeden i Hudiksvall.

Den nya affären i Bollnäs blir alltså 1 300 kvadratmeter stor. Det kan jämföras med Kapp Ahls 800 kvadratmeter på Långgatan.

- Hela byggnaden ska vara inflyttningsklar under hösten nästa år, säger Björn Johnson.

Mer läsning

Annons