Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hem för flyktingbarn anmäls

/
  • Verksamheten vid hemmet på Lasarettsvägen i Bollnäs får kritik från socialnämnden.

Socialnämnden har gjort en anmälan till länsstyrelsen om missförhållanden vid hemmet för ensamkommande flyktingbarn i Bollnäs – som drivs i kommunens regi.
- Nämnden måste ha missförstått detta, säger länsstyrelsens socialdirektör Christina Markstedt. Kommunen måste rätta till sina egna problem!

Annons

Anmälan bygger på en skrivelse från chefen för socialtjänstens individ- och familjeomsorg i kommunen, Gunilla Österholm. Hon hänvisar till kritik från socialsekreterare och gode män mot verksamheten för ensamkommande flyktingbarn i Bollnäs. (Hemmet i Kilafors, som ingår i samma verksamhet, anses fungera tillfredsställande.)

På hennes förslag har socialnämndens arbetsutskott nu gjort en anmälan till länsstyrelsen om missförhållanden vid hemmet i Bollnäs – och begärt att tillsyn ska göras av verksamheten.

Länsstyrelsens socialdirektör Christina Markstedt har dock svårt att förstå varför en kommunal nämnd anmäler en verksamhet, som drivs av en annan kommunal nämnd. (Hemmen för ensamkommande flyktingbarn i Bollnäs drivs av nämnden för lärande och arbete.)

- Det här måste vara ett missförstånd. Det är ju Bollnäs kommun som har tecknat avtal med Migrationsverket och har ansvaret för att verksamheten fungerar, säger Christina Markstedt. Vi har tillsynsansvar – men de måste själva rätta till sina egna problem.

Mer läsning

Annons