Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helene storsatsar i Orbaden

/

En stor ombyggnad pågår för fullt vid Orbaden konferens och spa. Nu ska matsalen och konferensanläggningen byggas ut för att kunna ta emot fler gäster.
- Min vision är att göra detta till södra Norrlands bästa hotell, säger Helene Åkerström Hartman.

Annons

Förra året köpte Helene Åkerström Hartman Orbaden konferens och spa av Korsnäs Sociala fond. Nu vill hon lyfta anläggningen ytterligare ett steg framåt och väljer att investera fyra till fem miljoner kronor.

- Jag litar på min magkänsla och jag tror på det här. Det är lite som att vinna eller försvinna, satsar vi inte nu så kör någon annan om oss, säger hon och berättar att hon arbetat inom hotellbranschen sedan 1987 och arrenderat anläggningen i Orbaden sedan 2002.

Flera snickare arbetar febrilt kring huvudbyggnaden. En ny matsal ska byggas och ge plats åt närmare 300 gäster som alla ska kunna se Ljusnans dalgång genom panoramafönstret. Dessutom ska det byggas en veranda. Mitt i matsalen ska det stå en öppen spis, något som Helene Åkerström Hartman just nu skissar på tillsammans med muraren och arkitekten. I den tidigare matsalen ska det bli en konferenslokal.

Mer läsning

Annons