Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hawaii är Susannas stora inspiration

/
  • Susanna Nordlund ska hålla en inspirationsföreläsning om Hawaii.

Hand upp den som någon gång drömt om att få resa till paradisön Hawaii. Susanna Nordlund har bott på Hawaii i många år och nu håller hon en inspirationsföreläsning om livsfilosofin som finns på öarna i Stilla havet.

Annons

I tolv år bodde hälsingetjejen Susanna Nordlund i New York och Hawaii. Det var inte bara de kritvita sandstränderna och det turkosfärgade havet som gjorde henne förälskad – även livsfilosofin och kulturen på Hawaii fick Susanna att få ett annat förhållningssätt till livet. Numera bor Susanna i Bollnäs och arbetar som livscoach, författare och föreläsare:

– Det är många som är nyfikna på Hawaii. Många har ön som ett drömresemål och jag vill gärna dela med mig av mina erfarenheter, säger Susanna Nordlund.

Nu i november har det gått tre år sedan Susanna flyttade till Bollnäs. Så ofta hon kan återvänder hon till paradisön.

– Människorna på Hawaii har en annan livsfilosofi. Familjen är mycket viktig och man lägger stor ära vid att dela med sig, det kan vara allt från kunskap till mat. Den som lär ut eller delar med sig blir väldigt högt hedrad, säger hon.

Susanna Nordlund har hittills skrivit två böcker som bägge berör den hawaiianska livsfilosofin, den första heter Stolt, stark och effektiv och den andra heter Aloha de-stress.

– Jag har en del konkreta verktyg som jag gärna lär ut. Det finns planer på att ha studiecirklar om Hawaii i vår, om intresse finns, säger hon.

Susanna beskriver människorna på Hawaii som att de lever här och nu. De är en inkluderande folkgrupp som gärna välkomnar främlingar.

– Vi har mycket att lära av dem.

Föreläsningen är tisdagen den 10 november i ABF Bollnäs. Föreläsningen är gratis, men föranmälan krävs då platserna är begränsade.

Mer läsning

Annons