Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt och kallt på parken

/

I går gick hårdrocksevenemanget Bollnäs Metal Rules av stapeln på Långnäsparken i Bollnäs. Kvällen bjöd på fem stycken liveshower av lika många mer eller mindre kända Bollnäsbaserade hårdrocks- och metalband.

Annons

Klockan slår åtta och grindarna öppnas för första gången för hårdrocksevenemanget Bollnäs Metal Rules på Långnäsparken. Den stora scenen kommer under kvällen äntras av fem mer eller mindre kända Bollnäsbaserade hårdrocks- och metalband.

Röda, blå och gröna strålkastares ljus slickar det till en början folktomma trägolvet. Till en början står mestadels av publiken stilla, antingen stelfrusen, då termometern krupit närmare nollgrader än plusgrader, eller har den riktiga hårdrockstämningen inte infunnit sig ännu. Publikantalet ökar successivt medan tyngre band kör låtar med allt grövre texter. Det hyttas med nävarna, kastas med håret och det görs djävulshorn. Belåtenheten över den hårda och tunga livemusiken går inte att ta miste på. Anders Callmyr ser redan framemot en uppföljare.

– Får vi bara det här att gå runt nu så vågar vi ta en vända till. Jag hoppas på att det kan bli en återkommare, en tradition.

Mer läsning

Annons