Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårgaspel i herrgårdsmiljö

/
  • Bitti Alvin, Kilafors herrgård, Jonas Otter och Åsa Jinder ser fram emot sommarens skådespel i herrgårdsparken.

Alla älskare av musikteater kan boka in ett besök på Kilafors herrgård i sommar. I mitten av juli spelar nämligen Åsa Jinder och en lokalt förankrad ensemble upp "Det hände i Hårga" i herrgårdsparken.

Annons

- Det är en gammal dröm jag förverkligar, säger Åsa Jinder som har arbetat med materialet i två års tid.

Åsa Jinder svarar själv för både manus och regi. Musiken har hon skrivit tillsammans med Rolf Lövland, men alla sångtexter har hon skrivit själv. Själva spelplatsen, Kilafors herrgårdspark med de blånande bergen i fonden, ger naturligtvis skådespelet lite extra hälsingeprägel.

Arrangemangen har skrivits av Bergsjöbon Thomas Von Wachenfeldt och för musiken svarar ett drygt tjugotal musiker där de flesta kommer från Bollnäsbygdens spelmanslag. Förutom Inga och Olle Sarri, som är kända på riksnivå men även har lokal anknytning, består skådespelarna av Åsa Jinder själv och lokala talanger.

- Jag sökte med ljus och lykta över hela landet efter någon som för den manliga huvudrollen, berättar Åsa. Men när jag till slut hittade honom fanns han i granngården hemma i Acktjära.

Erik Lund Jonsson från Acktjära passade perfekt i rollen som sonen till byns rikaste bonde och den kvinnliga huvudrollen som piga görs av Jenny Engström. Andra bärande roller har bland andra Jonas Otter, Kristin Sonefors, Emy Åhlund och Lasse Fältblad.

Ensemblen har repeterat sedan i februari och Det hände i Hårga har premiär den 12 juli.

Mer läsning

Annons