Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska en ny privat förskola öppna

/

Västansjö byskola har nu fått klartecken för att starta förskoleverksamhet för barn i åldrarna ett till fem år. En verksamhet som förhoppningsvis ska komma i gång så snart som möjligt efter årsskiftet.

Annons

Det var till höstterminen 2014 som Västansjöskolan, mellan Kilafors och Hällbo, övergick i privat drift. Efter det har man bedrivit undervisning för förskoleklass till årskurs sex och fritidshem.

Läs även: Glada miner i Västansjö

Nu har man alltså även fått tillstånd för att driva förskoleverksamhet i åldrarna ett till fem år.

Läs även: Friskola godkänd

– Till skillnad från många andra friskolor så sökte Västansjö byskola inte tillstånd för förskola vid starten, säger Helén Hansson som sedan slutet av september är skolans rektor.

Men efter en tid upptäckte man att det fanns ett intresse från föräldrar att även öppna förskola för mindre barn. Och nu har man alltså fått tillstånd även för detta.

– Vi hoppas att vi ska vara klara att starta upp så snart som möjligt efter årsskiftet, säger Helén Hansson. Just nu jobbar vi stenhårt med en omflyttning i lokalerna för att göra plats för förskoleverksamheten och med att rekrytera personal.

I förstaläget handlar rekryteringen om en person. Sedan får man se hur stort behovet kommer att bli utifrån hur många barn som börjar där.

Läs också: Majblommepris till Västansjö

Mer läsning

Annons