Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här lovar polisen och kommunalrådet att öka tryggheten i Bollnäs

Tillsammans lovar polisen och Bollnäs kommun att de under 2016 ska arbeta för att öka den upplevda tryggheten i Bollnäs centrum. Det ska göras genom att fler poliser syns ute, en förbättring av miljön kring resecentrum och samarbete i det drogförebyggandet arbetet.

Annons

Kristina Holgersson, lokalpolisområdeschef i Hälsingland, har de senaste månaderna besökt de olika hälsingekommunerna och tillsammans med kommunalråden undertecknat löften till medborgarna. Varje löfte handlar om att ta itu med det som invånarna ser som sina största hinder för sin trygghet. Vad som är de största hindren har man kommit fram till genom polisens medborgardialog, enkätundersökningar och en trygghetsvandring.

Löftet till Ovanåkers kommuninvånare undertecknades i december och där lovas att kommunen och polisen aktivt ska verka för att höja medborgarnas upplevda trygghet i trafiken när de vistas på gatorna i Edsbyn.……

Läs också: Polisen och kommunen lovar: Tryggare trafikmiljö i Edsbyn

På torsdagen var det dags för Kristina Holgersson och Bollnäs kommunalråd Marie Centerwall (S) att underteckna både medborgarlöftet till Bollnäs kommuninvånare och även en samverkansöverenskommelse mellan polisen och kommunen.

– Vi ska jobba för att öka tryggheten i centrala Bollnäs, men också på specifika områden – stationsområdet, kulturhuset och Wilhelminapassagen, där det är mycket rörelse av medborgare och där man har upplevt otrygghet under vissa tider på dygnet, berättar Marie Centerwall.

– Vi kommer att öka vår patrullering i de här områdena. Vi gör det utifrån att människor upplever att det är otryggt. Det är inte otryggt på så sätt att det är ett utsatt område. Det är det inte, men vi tar medborgarnas oro på allvar, säger Kristina Holgersson. …

Läs också: Hon blir polischef i Hälsingland

Dessutom ska miljön i och omkring resecentrum förbättras och parterna ska fortsätta att samverka i det drogförebyggande arbetet.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning