Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan man dansa små grodorna

/

Midsommarafton är den dag på året alla får plocka fram barnasinnet, ta på sig blomsterkransen och dansa kring midsommarstången.

Annons

För de dans- och leksugna i Bollnäs erbjuds midsommarfirande i Kämpens bygdegård med spelmansmusik samt dansuppvisning av Bollnäs folkdanslag. På Prästnäset blir det dans kring stången med Skoghs och Lotta Norell. Vid Vevlingestrand blir det också lekar och dans kring stången. Därefter underhåller Bollnäs folkdanslag och sedan blir det musik av Karl Jonsson och Rolf Herdin. Familjen Bertling-Önnerby underhåller i sommarkyrkan på kvällen.

I Växbo kvarn är Malin Berghagen inbjuden för att hålla ett sommartal, det blir även ponnyridning och ankrace.

Det blir även midsommarfest i Segersta på hembygdsgården. Där arrangeras en paradmarsch med Bollnäs ungdomsorkester från kyrkan till Hembygdsgården, därefter dans kring stången. Dessutom ordnas ett uppträdande av Spöket Laban och Hälsinglands dansteater. Skogs- och Flottningsmuseet kommer också ha öppet. Vid midnatt bjuder Hanebo-Segersta kyrkokör på en konsert i Segersta kyrka.

Sång, musik och lekar blir det i Rengsjö hembygdsby i Västerby. Dessutom planeras sommartal och folkdans. Vid midnatt blir det sång, musik och andakt i Rengsjö kyrka.

Den som vill fira midsommar i Arbrå kan göra det på Fagernäs, förutom resning av midsommarstång och lekar blir det sång- och musikprogram. Även på Fornhemmet arrangeras midsommarfest, där kommer Erik Nordin att hålla tal och lokala förmågor underhåller.

I Ovanåker bjuds det också på en rad midsommarfester. På hembygdsgården i Edsbyn blir det traditionellt firande och från Södra torget kan man tåga till Hembygdsgården. På Kägelholmen kläs stången kvällen före och midsommarfesten börjar på kvällen. Göran Stoor och Sone Banger bjuder på underhållning.

Vid Grängsbo bygdegård blir det en midsommarfest med lekar och dans runt midsommarstången, som alltid kläs kvällen före.

På Forsparken i Alfta blir det smyckning av stången och Spelmanslaget underhåller. Karin Fasth och Katarina Håkansson ordnar lek och dans. Ungdomar från trakten underhåller.

I Voxnabruk arrangeras förutom midsommardans även en åktur med Torparhästarna för alla barn. På kvällen blir det dans på logen med Vanja och Lasse samt Rock Street Band.

Mer läsning

Annons