Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Bollnäs nya specialbutik

/
  • Målinriktad. Andreas Eriksson och Blomquistgruppen har i elva år strävat efter att bli störst i Hälsingland på värme, kyla och ventilation.
  • Målinriktad. Andreas Eriksson och Blomquistgruppen har i elva år strävat efter att bli störst i Hälsingland på värme, kyla och ventilation.
  • På Renshammarvägen öppnar en av Bollnäs färskaste affärer, Eldabutiken, som säljer braskaminer.

Nu öppnar en av Bollnäs färskaste affärer, Eldabutiken. Där kan du köpa braskamin.
– Vi har strävat i elva år mot att bli störst i Hälsingland, säger Andreas Eriksson, 47 år, delägare i Blomquistgruppen.

Annons

För elva år sedan gick Andreas Eriksson in som hälftenägare i Blomquist rör.

– Redan då var målet att bli störst och bäst i Hälsingland på värme, kyla och ventilation. Sedan har vi jobbat målinriktat och nu är vi totalt 61 anställda i koncernen, säger han.

I gruppen ingår Blomquist rör, Blomquist kyl, Blomquist ventilation, Energibrunnar och Gävle brunnsborrning.

Koncernen köpte i mars butiken och konkurrenten Bad & värme på Renshammarvägen i Bollnäs och tog över åtta anställda. Syftet var bland annat att få större kundkrets och mer kunnig personal.

LÄS ÄVEN: Klassisk Bollnäsbutik växer

LÄS ÄVEN: Orientalisk livsmedelsbutik har flyttat in

Nu har Blomquistgruppen blivit en del av kedjan Eldabutiken. Affären på Renshammarvägen har utökats med 100 kvadratmeter och även börjat sälja braskaminer och installationstjänster.

– Braskaminer är en god energikälla och de har blivit allt effektivare och mer miljövänliga, säger Andreas Eriksson.

Hans drivkraft är att utveckla koncernens företag.

– Det gäller att få till företag med god kvalitet och nöjda kunder. Då krävs det anställda som alla hjälper till, tar ansvar tillsammans och vill åstadkomma något. Det gäller också att formulera en strategi och vi har hela tiden jobbat mot att bli störst i Hälsingland.

Hur påverkar företagandet privatlivet?

– Det har blivit för mycket jobb tidigare och jag försummade mina barn lite de första åren. Men nu är det familjen som gäller och att gå hem i tid varje dag, säger Andreas Eriksson.

Mer läsning