Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantverkare visar upp sig i kulturhuset

/

Anna Wrigstad Östberg, keramiker från Arbrå med verkstad i Lottefors och – på somrarna – Växbo, är först ut i den nya programpunkten Månadens hantverkare i kulturhuset.

Annons

Strategiskt placerad, direkt innanför entrén, mellan biblioteket och turistbyrån, ges Anna Wrigstad Östberg och – så småningom – andra hantverkare möjlighet att visa upp sina alster.

Det är de värda, tycker Annelie Wiklund och Helena Sundell, som kläckt idén.

- Vi har ju så många fantastiskt duktiga hantverkare och nu när hemslöjdsbutiken är borta finns ju inga ställen de kan visa sig på.

Annelie Wiklund är turistutvecklare på näringslivskontoret, Helena Sundell jobbar på kulturenheten. Månadens hantverkare är ett samarbete dem emellan. Tillsammans vill de lyfta kulturella och kreativa näringar.

Anna Wrigstad Östberg håller på med att plocka upp och ställa in sin keramik i de glasmontrar hon har till sitt förfogande.

Två eleganta och festklädda damer står där redan och verkar få behålla sina platser, men koppar, skålar och en del annat åker in – och ut. In igen – och ut igen. Så där håller Anna på, för hon har betydligt mer grejer med sig än vad som får plats i montrarna och det är svårt att välja. Det gäller att hitta ett bra tvärsnitt.

- Jag vill ju inte att folk ska se mig som en galen romantiker, säger Anna och stoppar ner en färgglad tekopp i en av sina lådor.

Men den stora koppen med älvor, fjärilar och blommor på måste förstås med – fast den är romantisk. Med måste också några med små budskap på. Båda typerna är storsäljare och har blivit något av Annas signum.

Mer läsning

Annons