Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Bruce fick Rengsjöharen

/
  • Hanna Bruce - vd för Växbo lin och årets Rengsjöhare. - Det är en stor ära att få priset!
  • Säs Holger Andersson var på plats vid Rengsjöfesten och visade hur man binder korgar i furu.
  • Marianne Persson binder kvastar av kråkris. - Det är ett gammalt moment som inte så många behärskar.
  • Anna-Lisa Larsson visade hur man gör riskvastar. Kvastarna är bra att sopa broar med, tipsar hon.

Hon har fått pris för årets färgstarkaste kvinna av företaget Gudrun Sjödén design. Hanna Bruce, vd för Växbo lin, blev den som fick årets Rengsjöhare - ett pris som hon tog emot med stor glädje.

- Det är en superära att få priset!

Annons

Det går bra för Hanna Bruce och hennes Växbo lin, företaget som hon driver tillsammans med sin make Jacob. Tidigare i år fick hon alltså priset Årets färgstarkaste kvinna av Gudrun Sjödén, och på söndagen fick hon ta emot 2010 års Rengsjöhare vid Rengsjöfesten. Ett pris som ges till en Rengsjöbo som på något sätt utmärkt sig under året.

- Det är verkligen en stor ära att få ett pris på hemmaplan, det känns fantastiskt, säger en strålande glad Hanna Bruce.

Hon berättar att hon inte är den första i familjen att ta emot Rengsjöharen.

- Min mormor fick priset för sitt arbete med ungdomar inom IOGT-NTO. Jag minns när hon fick ta emot det, och hon hade samma dräkt på sig som jag har i dag.

Årets Rengsjöfest med gammelvalasdag hade verkligen vädret på sin sida. En strålande sol sken på den vackra hälsingegården vid Västerby där många sysslor från förr visades upp.

Lite i skydd av solen sitter korgbindaren Säs Holger Andersson från Våmhus i Dalarna. Han har bundit korgar så länge han kan minnas, ett hantverk han lärt sig av sin far.

- Ja, jag har gjort det sedan jag var spermie, säger han med glimten i ögat.

Mer läsning

Annons