Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Bruce blir ambassadör

/

Tolv kvinnliga företagare har utsetts att representera Sverige i ett nytt europeiskt nätverk.

En av de utsedda är Hanna Bruce från Växbo Lin.

Annons

Under måndagen lanserade EU-kommissionen den europeiska motsvarigheten till det svenska ambassadörsnätverket för kvinnors företagande. Tolv kvinnor har utsetts till att representera Sverige och totalt ska nätverket bestå av 120 kvinnor från hela Europa.

- Jätteroligt, det är klart att man känner sig smickrad. Det ska bli kul att få resa ut i Europa och prata om kvinnors företagande, säger Hanna Bruce.

Syftet med det nätverk som skapas är bland annat att bygga en plattform från vilken man ska kunna lyfta upp frågor kring kvinnligt företagande på politisk nivå.

- Sverige anses vara ett föregångsland när det gäller kvinnligt företagande, säger Hanna Bruce. Nu ska vi resa ut och berätta om våra erfarenheter ute i Europa.

Måndagen var startpunkten för projektet och ännu vet inte Hanna Bruce när eller vad hennes första åtagande kommer att bli. Nu ska hon och de andra sätta sig och planera framtiden och verksamheten.

De blivande ambassadörerna bjöds på måndagen in till galamiddag där Kronprinsessan Victoria och näringsminister Maud Olofsson (C) delade ut diplom.

Mer läsning

Annons