Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanebostämma på Långnäs

/
  • Sång, musik och glädje, det bjuder Hanebostämman på nästa helg. Alla instrument är välkomna!

Folkfest med mycket musik, det erbjuder Hanebostämman som för andra året i rad huserar på Långnäs. Nästa helg hoppas de på fint väder i dagarna tre.

Annons

Hanebostämman har sitt ursprung i Durspelstämman som startade i Norrlandsporten 1997. År 2001 flyttade den populära stämman till Kilafors herrgård och höll till där till i fjol. Då krockade evenemanget med Rockweekend och tog pick och pack och flyttade till Långnäs istället.

Men namnet Hanebostämman hänger med!

Fredag eftermiddag nästa vecka intar Bollnäsbygdens durspelare stadens centrum för att locka publik till Långnäs. På kvällen blir det samling runt lägerelden på Långnäscampingen för buskspel, lite tävlingar och samkväm i största allmänhet.

Vid lunchtid på lördagen kör durspelarna återigen genom stadens gator och på eftermiddagen öppnas stämman officiellt i Paviljongen på Långnäs. Sen är det bara att spela opp! Alla instrument är välkomna och alla musikanter kan skriva upp sig för ett framträdande på scenen.

På kvällsidan startar dansen och buskspelet, sen fortgår stämman till solen stiger upp.

- Och vi har gratis entré, vi kör med lotteri istället, säger Olle Mickelsson.

På söndag avslutas Hanebostämman kaffe och allspel på Terassen. En riktig helhelg för den som gillar svängig och folklig musik med andra ord.

Mer läsning

Annons