Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamrelund har fått en sinnenas trädgård

/

En sinnenas trädgård har växt fram på Hamrelunds servicehus. Häromdagen invigdes oasen med dans till Spelkompisarna samt kaffe och tårtkalas under en klarblå himmel.

Annons

Trädgården vid entrén till Hamrelunds servicehus har börjat grönska. Detta tack vare projektet "Gott liv på äldre dar" som gjort att personal och kunder valt att satsa på utemiljön.

Mitt i smällkalla februari började planeringen för att göra en sinnenas trädgård – med blommor som doftar, buskar som ger bär, vackra växter att vila ögonen på och ett vindspel för hörseln. Dessutom byggdes blomlådorna extra höga så att alla kan nå för att rensa bland blommorna.

- Redan i fjol planterade vi bärbuskar och Bollnäs bostäder har byggt ett staket till oss. Nu känns det väldigt ombonat och många av våra kunder vill ofta sitta ute i trädgården, säger Anita Wikström, en av personalen.

I många år har Hamrelund haft en fontän. Den har nu fått en andfamilj (i plast) och blivit i blickfånget tack vare prunkande växter. Förutom nya trädgårdsmöbler med parasoller finns en hammock att vila benen i.

Mer läsning

Annons