Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarströms till Västmanland

/

Läkarparet Eskil och Anna Hammarström – som driver Bollnäs hälsocentral och hjärtmottagningen Mitt Hjärta – flyttar till Västmanland i januari.

- Vi behövs bättre där just nu, säger Mitt Hjärta-koncernens vd Anna Hammarström.

Annons

I januari flyttar Hammarströms med sina åtta barn, tio hästar och ett antal hundar från Askesta herrgård i Söderala till Fagersta-trakten i Västmanland.

- Vi kan inte hålla på och pendla dit och vi behövs mycket mer där än i Bollnäs nu. I Fagersta tar vi över ett helt sjukhus den 1 februari – och vill göra det bra, säger Anna Hammarström.

I Bollnäs tar Elisabeth Winsjansen över som verksamhetschef för Mitt Hjärta-företagen på orten – som för närvarande har 64 anställda.

- Hälsocentralen fungerar mycket bra nu och jag kan lämna ifrån mig verksamhetsansvaret där, säger Anna Hammarström.

För hjärtmottagningen i galleria Krokanen, har avtalet med landstinget förlängts till den 31 mars, i samband med att upphandlingen ska göras om.

- Vi flyttar inte för att vi är besvikna på landstinget i Gävleborg, men det bidrar ändå att det varit så struligt med upphandlingen av hjärtmottagningen, säger Anna Hammarström.

Herrgården i Askesta är till salu och familjen letar nu bostad utanför Fagersta. Enligt planerna ska de bo i Västmanland tills de äldsta barnen har gått ut nian om ett och ett halvt år.

Läs mer om Hammarströms flytt i torsdagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons