Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingehambon satsar vidare

/
  • Hälsingehambon siktar framåt och arbetet inför nästa års arrangemang har inletts.

Rent ekonomiskt gick årets arrangemang av Hälsingehambon ihop. Vid ett möte tidigare i veckan, med representanter för arrangerande föreningar, togs också beslutet att satsa vidare mot en fortsättning även nästa år.

Annons

De åtta arrangerande föreningarna i Alliansen Hälsingehambon har summerat årets arrangemang, det 46:e i ordningen. De har också hittat en hel del positivt i de olika kringarrangemangen. Det mest negativa var antalet dansare, 49 par i huvudtävlingen och sammanlagt 79 par i de olika klasserna, men här ser man också en potential.

- Vi har nog riktat fokus åt lite fel håll tidigare, tror Magnus Berglund i Alliansen. Till nästa år ska vi lägga mer krut på att arbeta mot dansföreningar och kanske inte lika mycket på kringarrangemangen.

Till nästa år får kringarrangemangen se ut ungefär som i år, medan arbetet med att utveckla själva tävlingsbiten får en centralare roll.

- Vi ska satsa på att få fler dansare, kommer det bara dansare vet vi att det kommer åskådare också, säger Magnus Berglund.

Anledningen att Alliansen väljer att fortsätta är att man känner att varumärket "Hälsingehambon" fortfarande är starkt. Det vill man försöka utnyttja genom att anlita experthjälp i arbetet att söka sponsorer och att sprida pr för arrangemanget bland landets dansföreningar.

Mer läsning

Annons