Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsinge Lantkök tror på mer i Bollnäs

/
  • Britt-Marie Stegs, vd och grundare av Hälsinge Lantkök, hoppas att nybyggnationerna vid Sävstaås snart ska vara i gång. Förhandlingar förs nu om kontraktet med Bollnäs kommun.

Hälsinge Lantköks nya satsning i Bollnäs ska ge ett tiotal jobb till en början.

- Men det kan komma mer. Går det bra för oss med den här etableringen så kan det bli ytterligare utökningar ganska snart, säger vd Britt-Marie Stegs.

Annons

I den nya anläggningen vid Sävstaås ska Hälsinge Lantkök (med bas i Järvsö) arbeta med styckning och produktutveckling av sitt kvalitetskött.

Sedan starten 1999 har företaget satsat på exklusiva produkter utifrån stenhårda krav på uppfödare och slakterier.

Endast sju procent av alla slaktdjur uppfyller dessa krav.

- Det finns 13 olika så kallade formklasser utifrån biffarnas storlek. Vi jobbar enbart med de fem översta, säger Britt-Marie Stegs.

Det kött som företaget marknadsför under namnet Hälsingestintan hängmöras i 7–10 dagar enligt gammaldags metoder i kylrum. Efter noggrann styckning levereras det därefter till butik.

Eftersom det handlar om kött från rasdjur i de översta köttklasserna så ligger också priserna ganska högt.

- Om vi pratar om oxfilé, biff eller entrecote är det sant, men det finns också styckningsdetaljer av enklare slag, som till exempel högrev, där priserna inte skiljer sig nämnvärt från marknaden i övrigt, säger Britt-Marie Stegs.

I storstäderna har Hälsinge Lantkök nått stora framgångar. En anledning är att köttet är spårbart ända ned på gårdsnivå.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons