Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingar i Tigerland

/
  • Claes Rahm (till höger) tillsammans med Sebastian Lauritzen under inspelningen av Tigerland.

Den gamle friidrottsstjärnan Claes Rahm, med rötterna i Kilafors, jobbar numera heltid som fystränare för Brynäs IF. På fritiden spelar han dessutom munspel i ett bluesband och har nyligen varit med om att spela in en ny Brynäslåt.

Annons

- Nej, det var inte något beställningsjobb från Brynäs IF, säger Claes Rahm. Vi i bandet har pratat om det här ett tag och nu kom vi slutligen till skott.

Gävlegruppen Blue De Villes, där Claes Rahm sjunger och spelar munspel och gamle Edsbybon Leif Olsson spelar bas, har spelat in en bluesig kamplåt som heter ”Tigerland”. Brynässpelare är med på refrängsång och klappar i isen med klubbor och låten har redan blivit spelad, både i radio och – naturligtvis – även i Läkerol Arena.

Annars är Claes Rahm anställd av Brynäs IF:s hockeylag som på tisdag går in i en rafflande SM-finalserie. Hans uppgift är att hålla i fysträningen för de hårda hockeylirarna.

- Min intensivaste tid är på våren och sommaren under barmarksträningen, berättar Claes Rahm. Men även under säsong ska det köras fysträning utanför isen.

Leif Olsson har skrivit text och musik till Tigerland. Med i studion och sjunger en egen stämma är också Brynäsforwarden Sebastian Lauritzen.

Mer läsning

Annons