Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

...Olle Hildingsson, trafikreporter med en fast trafiksida i Gefle Dagblad sedan tjugo år tillbaka.

Annons

Nu går han i pension och avtackades vid NTF:s årsmöte på Bollnäs folkhögskola på måndagen. Rötterna har han i Hälsingland, som son till Hilding Mickelsson! Men hur började det?

- En av Ljusnans tidigare chefredaktörer, Tord Bergqvist, värvade mig från Hälsinglands Tidnings lokalredaktion i Söderhamn. 1 juni 1967 började jag på Gefle Dagblad. Min första tjänst var på Hälsinge-Kurirens lokalredaktion i Bollnäs, då åkte jag moped!

- Jag blev tillfrågad om jag var intresserad och jag sa ja, jag kör ju bil... NTF har jag varit engagerad i sedan början av 1970-talet. Det var jag och fyra bilskollärare i Gävle som deltog ideellt i en uppvisningsgrupp. Vi demonstrerade bland den farliga vänstersvängen.

- Det viktiga för mig att det handlat om trafik, inte bara motor och nya bilar.

- De oskyddade trafikanterna, cyklister och fotgängare har jag ömmat för. Och bilbälten. Trots att jag faktiskt klarade livhanken själv tack vare att jag inte hade bilbälte. Det var hemma i Glösbo en gång när jag körde alldeles för fort i en kurva på vägen mot Växbo med en liten engelsk sportbil. Bilen voltade och jag flög ut i en potatisåker. Men normalt sett är det bilbältet som räddar liv, kom ihåg det!

- Jag har gjort ett moraliskt ställningstagande och kör en Hyundai i30 combi, med liten dieselmotor. Helst hade jag kört en med hybridmotor för el och bensin, men de finns inte ute än.

- Jag kommer verkligen att sakna kontakten med läsarna. I fortsättningen blir det mesta materialet inköpt från en centralbyrå, som på de flesta tidningar idag.

Mer läsning

Annons