Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

...Leif Eriksson, Bollnäsbördig lokalradiochef som just nu bara chefar på halvtid och som leder ett P4-projekt för hur Victorias och Daniels bröllop ska bevakas av Sveriges Radio.

Annons

Hur fick du uppdraget?

- Det kom en förfrågan från programdirektören. Och det känns redan som en mycket stimulerande arbetsuppgift när jag nu haft den här uppgiften i ungefär en och en halv månad. Sedan har vi ju här i Gävleborg också en lokal anknytning till bröllopet, åtminstone genom brudgummen. Det gör detta extra roligt.

Har du redan nu någon bild av bevakningens omfattning?

- Om du menar själva bröllopsdagen den 19 juni så är avsikten att vi ska sända hela dagen och fram till tvåtiden på natten. Tanken är att ha Lotta Bromé som programledare i P 4 under större delen av tiden. Men jag hoppas också på att vi kan sända Ring så spelar vi och Melodikrysset från Ockelbo under förmiddagen.

Några fler detaljer från planeringen?

- I slutet av november ska vi ha en grov skiss klar. Därefter väntar samtal med hovet och detaljplanering. Men jag vill betona att vi inte ska vara någon hovkanal. Vi ska ha så mycket av journalistisk bevakning som möjligt.

Har du någon tidigare erfarenhet av kungabevakning?

- Ja, under ett antal år producerade jag kungens jultal. Det blev extra intressant när han började flytta fram sina positioner och gav uttryck för egna uppfattningar, inte minst efter tsunamin.

Är du själv rojalist?

- Nej, kalla mig hellre normalmonarkist. Och när det gäller själva bevakningen ska även republikdebatten speglas, det lovar jag.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons