Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad för grov misshandel

Den 21-årige Bollnäsbo som på torsdagsmorgonen misshandlade en jämnårig i en lägenhet i Bollnäs häktades på fredagen av Hudiksvalls tingsrätt. 21-åringen är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Annons

Före häktningsförhandlingen undersöktes de båda 21-åringarna av två rättsläkare från Uppsala. Skadorna har dokumenterats och ska "matchas" med 21-åringarnas muntliga versioner av händelseförloppet. Båda är för övrigt kända av polisen sedan tidigare.

- Egentligen är de här killarna kompisar. Vad som utlöste bråket på torsdagsmorgonen vet vi inte. Men någonting gick snett, säger Rickard Eriksson vid Bollnäspolisen.

Misshandeln ägde rum i målsägandens lägenhet. Han höggs flera gånger i ena armen med en kniv som "låg framme" i köket. En del av sticksåren är djupa och kom då han med ena handen för ansiktet försökte skydda sig för huggen.

21-åringen som knivhögg har gjort en motanmälan. Han ådrog sig också skador,bland annat i ansiktet och på ena handen.

Det finns två vittnen till bråket. Det ena skjutsade den knivhuggne 21-åringen till sjukhuset och är nu misstänkt för rattfylleri.

Polisen har tagit i beslag bilen, diverse kläder och kniven. Kniven har skickats till SKL - Statens kriminaltekniska laboratorium - i Linköping för analys.

Mer läsning

Annons