Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hackspett mörklade Hällbo

Sammanlagt drabbades 31 av Fortums kunder i Hällbo av ett längre elavbrott under torsdagsförmiddagen. Karl-Arne Käller är övertygad om att det är en hackspett som ligger bakom den avbrutna stolpen.

Annons

När Karl-Arne Käller kom till sitt arbete på Stenvallen i Hällbo på torsdagsmorgonen var hela anläggningen strömlös. Samtidigt rök det i skogen bortanför fotbollsplanen där en kraftledningsstolpe gått av.

Han gick över gräsplanen för att se vad som hade hänt och kunde då se att en av kraftledningsstolparna på andra sidan hade gått av en meter rån toppen. Stolpen var dessutom alldeles svartbränd efter den kortslutning som inträffat när elkablarna slagit emot varandra.

- Och medan vi stod där och tittade så kom hackspetten tillbaka och fortsatte att hacka på stolpen där den gått av, berättar Karl-Arne Käller och visar flera träd i närheten där över decimetern djupa hål i stammen vittnar om den lille marodörens framfart.

Under reparationsarbetet, när Fortum tvingades ersätta den gamla stolpen med en ny, stängdes strömmen av för 146 kunder som mest. Klockan 13.40 hade alla emellertid fått strömmen tillbaka.

Mer läsning

Annons