Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gumpels fritidsgård: "Bandyhall känns osäkert"

/
  • En ny bandyhall hotar Bollnäs själ, anser Leif Fernqvist på Gumpels Fritidsgård.
  • Ammy Jernberg vid Återbrukshyttan känner tvekan inför framtiden och att ha ett bandykontrollerat bolag som hyresvärd.
  • Hyresgästerna på SJ-området kommer absolut ha minst lika förmånliga hyresvillkor i framtiden, lovar Robert Lindgren, sportchef i Bollnäs GIF Bandy.

Både Gumpels Fritidsgård och Återbrukshyttan känner tvivel kring en satsning på en bandyhall vid SJ-området.
– Det känns inte lika tryggt att ha bandyn som fastighetsägare, säger Leif Fernqvist vid Gumpels.

Annons

På ett öppet möte berättade Bollnäs GIF Bandy under tisdagskvällen om sina planer på en bandyhall på SJ-området. Sportchef Robert Lindgren förklarade att ingen ska köras bort från området.

Arenan kommer ha flera sponsorer, men bolaget Gimmel Fastigheter blir en av de större. Om bandyn får köpa marken av kommunen bildas ett bolag med folk från bandyn som ska förvalta fastigheten. Då blir bandyn hyresvärd för Gumpels, Lokomotiv och Återbrukshyttan, enligt Robert Lindgren.

Läs mer: Bollnäs GIF avslöjar sponsor för hallbygge

Läs mer: Öppet möte om bandyhall

Men hos två av verksamheterna på området finns det tvivel kring framtiden. Gumpels Fritidsgård har varit där i elva år.

– Det är väldigt lätt att säga att ingen ska köras bort. Men nu kan det bli ett privat fastighetsbolag i stället för kommunen. Vi har Robert Lindgrens ord på att vi får vara kvar, men hur den nya fastighetsägaren ser på framtiden är svårt att veta nu, säger Leif Fernqvist vid Gumpels.

Men han framhåller att det är svårt att tycka till då planerna fortfarande bara är visioner. Först måste saneringsfrågan av marken lösas.

Läs mer: SJ-områdets framtid beror på saneringskostnader

– Personligen vill jag inte ha en bandyhall på SJ-området. Halva Bollnäs själ försvinner då. Stan växte fram som en järnvägsknut. Jag tycker att området borde snyggas till och sedan kan småföretagare få komma hit. Sedan tror jag att det kan bli stökigt på området med tusentals besökare på bandymatcherna, säger Leif Fernqvist.

Ammy Jernberg vid Återbukshyttan håller till i Lokomotivs lokaler och även hon känner tvekan inför framtiden.

– Det kan bli en privat ägare och det kan sätta oss i en annan sits än nu med kommunen. Men tvivlen kan försvinna beroende på hyreskontraktet som vi erbjuds. Sedan är det positivt om SJ-området blir mer lättillgängligt. Det skulle vara fantastiskt med tusentals besökare som kom hit, säger hon.

Läs mer: Planen: Bandyhall invigs på grillnatta 2017

Läs mer: Bandyfrågan väcks till liv

Robert Lindgren räknar med att bandyns hemmasnitt med den nya hallen skulle höjas till 2500-3000 besökare från dagens knappt 2000.

– Folk är alltid oroliga för förändringar och det kan bero på tidigare planer som fanns på SJ-området. Hyresgästerna kommer absolut ha minst lika förmånliga hyresvillkor i framtiden. Vi vill utveckla området tillsammans med dem, säger Robert Lindgren.

Mer läsning

Annons