Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gräver guld i Kungsträdgården

I höst gifter de sig. Redan på torsdag ska Joakim Lundgren från Arbrå försöka vinna en vigselring till sin blivande maka. Detta genom att dyka i en gigantisk höstack i Kungsträdgården i Stockholm.

Annons

Allt började med en tävling utlyst av radiostationen Mix Megapol. Man sökte efter par som skulle gifta sig och ville vara med och tävla om en kopia av kronprinsessan Victorias vigselring. Ett av paren blev Joakim Lundgren från Arbrå och Marie Olsson från Hudiksvall som ska gifta sig någon gång i höst. Tävlingen går av stapeln på torsdag klockan 19 på en stor scen i Kungsträdgården, som en del av det stora evenemanget Love Stockholm 2010.

– Vi är fem par som ska tävla om vigselringen. Den kommer att vara gömd i en gigantisk höstack och den som hittar den först får den, helt enkelt, säger Joakim Lundgren.

Han berättar att det är mannen i varje par som är den som letar efter ringen i höstacken, medan kvinnorna får stå bredvid och heja fram sina respektive.

Att leta efter en nål i en höstack sägs vara svårt, frågan är om det är enklare att leta efter en ring. Någon speciell taktik har inte Joakim Lundgren lagt upp inför tävlingen.

– Det är väl bara att gå ut hårt och öka, som Sixten Jernberg sa, säger han och skrattar.

Det kommer att vara flera tusen åskådare i Kungsträdgården och stora artister på scenen under kvällen. Joakim Lundgren har känt av lite nervositet inför tävlingen.

– De första dagarna tänkte jag "vad har jag gett mig in på?", men det känns bra nu. Det blir en himla upplevelse för oss att få vara med!

Paret planerar att gifta sig någon gång under hösten, men exakt datum är ännu inte bestämt. Om de har turen på sin sida kan dock vigselringen vara ordnad redan på torsdag kväll.

Mer läsning

Annons