Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis el till kunderna

/
  • Restaurangchef Magnus Velander och hållbarhetschef Per Larshans välkomnar den nya laddstolpen på Max.

Från och med nu finns möjligheten att gratis ladda sin elbil för kunder på Max hamburgerrestaurang i Bollnäs. Det är den första Maxrestaurangen i landet som utrustats med en laddstolpe.

Annons

- I dag finns det inte många elbilar i Sverige men jag är övertygad om att de kommer att bli flera, säger Per Larshans, hållbarhetschef för Max i Sverige.

Och antalet elbilar i landet ökar stadigt. 2007 fanns det bara 352 stycken registrerade, men redan i fjol var antalet uppe i 15 222. Ett problem dagens elbilar fortfarande dras med är att de inte kan köra så långa sträckor utan att underhållsladdas. Men det är alltså något som Per Larshans och Max försöker underlätta. I måndags sattes den första laddstolpen upp i Bollnäs, med möjlighet att samtidigt betjäna två fordon.

Från och med nu kommer alla nya restauranger som Max bygger att utrustas med elstolpar och redan i höst kommer tio av de gamla att få stolpar installerade. Med tiden är tanken att alla äldre restauranger kommer att få en stolpe.

Bollnäs är alltså den första av Max restauranger i landet som utrustats, något som framförallt beror på att hållbarhetschefen Per Larshans råkar bo i just Bollnäs. Det välkomnas av restaurangchefen i Bollnäs, Magnus Velander, som hoppas på fler kunder.

- I dag ser man väl i och för sig inte många elbilar i Bollnäs, säger han. Men ser man att det finns en laddstolpe här, med möjligheter att ladda, så kan elbilarna säkert öka på sikt.

Mer läsning

Annons